ROKOVO 2018. – Proputujte Mauritanijom, Albanijom, Indijom i Malijem kroz izložbu fotografa Saše Pjanića

Posjetitelji Gradskog muzeja Virovitica od danas kroz izložbu fotografa Saše Pjanića mogu “putovati” kroz Mauritaniju, Albaniju, Indiju i Mali. Naime, u sklopu proslave Dana grada Virovitice – Rokova 2018. otvorena je prva samostalna izložba Saše Pjanića pod nazivom  „A Window Seat“. Svečanom otvorenju uz autora, nazočili su zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac koje izložbu proglasila otvorenom, ravnateljica virovitičkog muzeja Mihaela Kulej te kustosica ove izložbe Anamarija Kučan, kao i brojni zaljubljenici u fotografiju i putovanja.

Konceptualna priča vezana uz autorova putovanja od 2013. godine do sada u virovitičkom muzeju bit će postavljena do 30. rujna, a sastoji se od dvadeset fotografija. Izložba je, kako i sam naziv kaže, nastala fotografiranjem kroz prozor nekog vozila kojim je autor putovao. Radi se o izrazito fotografskoj izložbi u kojoj autor miksa pejzaž, reportažu i vedute koje su sve snimljene s jednom lećom.

IMG 20180814 193042 Medium

– Kroz svoje fotografije nastojim potaknuti ljude na promišljanje o putovanju, a na tragu toga nastala je i suradnja sa ZMaJom koji su svoj doživljaj pretočili u audio-vizualnom obliku – rekao je Saša P. , ističući i drugu izložbu koja se, kako kaže, prirodno nadovezala na “A Window Seat”. Riječ je o izložbi “Meet Their Eyes” koju čine 14 velikih fotografskih ispisa s portretima ljudi koje je S. Pjanić snimio na svojim putovanjima i koji imaju direktan pogled u snimatelja i gledatelja fotografije.

– Svrha javnog postava je privući ljude u Gradski muzej Virovitica kako bi, osim bogatstva kulturoloških različitosti, struktura i značenja na plakatima, vidjeli i fotografije nastale kroz prozorsko staklo – rekao je autor, koji će detaljnije o autorskim fotografijama govoriti na sutrašnjem predavanju u Gradskom muzeju Virovitica, kao i na tribini u četvrtak, 16. kolovoza. Oba događaja započet će u 19 sati. (www.icv.hr, žđl)

IMG 20180814 192047 Medium

[g-gallery gid=”473656″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content