FOTO Veterani TK “Tvin” Virovitica srušili Donji Miholjac i pobjedom završili ovogodišnje natjecanje

Na terenima Teniskog kluba “Tvin” Virovitica i “Didon” Virovitica odigrano je zaostalo 3. kolo veteranske lige SiB. Ovim susretom završeno je i ovogodišnje natjecanje. Meč između veteranske ekipe Tvina i Donjeg Miholjca odigran je u poslijepodnevnom terminu, a da sve bude gotovo na vrijeme, dva su meča u pojedinačnoj konkurenciji odigrana na terenima Teniskog kluba “Didon”, u Virovitici.

TK Tvin: Saša Felendeš, Krunoslav Silner, Zvonimir Zdjelar, Damir Jušta, Mirko Vitković, Nenad Gurović i Božidar Jeremić.

TK Donji Miholjac: Robert Marić, Vatroslav Šrajer, Tihomir Puljić, Zdenko Boras, Ivica Tukerić i Eduard Jurić.

U prvom meču domaći tenisač Zdjelar je “pomeo” s terena gostujućeg Borasa 6:3, 6:1, a u drugom meču Vitković je nadigrao Tukerića sa 6:3, 6:3 i tako doveo domaću ekipu u vodstvo 2:0.

U trećem susretu Jušta je nakon osvojenog prvog seta protiv Puljića “upao” u probleme i na kraju izgubio meč rezultatom 6:4, 3:6, 6:10. Gosti su smanjili prednost na 2:1.

P9120032 Custom
foto: N. Gurović

Odličan četvrti meč odigrali su Silner i Šrajer. Domaći tenisač osvojio je prvi set 6:2, a nakon toga “nestao” s terena. Šrajer se vratio u igru i osvojio drugi set 3:6, a zatim i odlično ušao u produženi tiebreak i stvorio prednost 5:2. Kada su svi pomislili da će gosti izjednačiti ukupno na 2:2 Silner se vratio u život i velikim preokretom došao do ukupnih 10:7 u tiebreaku, odnosno 2:1 u setovima, za domaće ukupno vodstvo 3:1.

P9120014 Custom
foto: N. Gurović

Najkvalitetniji meč odigrali su Felendeš i Marić. Felendeš, iako nije bio favorit, odlično je odigrao prvi set i dobio ga rezultatom 7:5. U drugi set ušao je još bolje i poveo 2:0 te stvorio prednost na vlastitom servisu 40:0, ali u tom trenutku pad koncentracije koštao ga je ne samo izgubljenog gema već i seta, a na kraju i meča. Marić je u velikom preokretu smanjio ukupnu prednost domaćina na 3:2. (7:5, 2:6, 6:10).

capture1 Custom 10
foto: N. Gurović

Ubrzo su na red došli mečevi u konkurenciji parova. Felendeš i Silner suprostavili su se Mariću i Šrajeru, ali glatko su poraženi 1:6, 4:6. Ukupan rezultat nakon ovog meča bio je 3:3, a zadnji, odlučujući meč igrali su domaći Gurović i Jeremić protiv Puljića i Jurića.

Lagan prvi set (6:1) i nešto teži drugi set (7:6) odradili su domaći tenisači u svoju korist i tako ostvarili veliku, neočekivanu, ali zasluženu pobjedu koja će im možda osigurati direktan opstanak u A ligi.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”480277″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content