Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije uz župana Igora Androvića posjetilo Unsko-sanski kanton i ponudilo pozitivna iskustva povlačenja europskih sredstava

Nakon otvaranja sajma EKOBIS u Bihaću, premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić i Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, održali su sastanak s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije, u kojem je bio župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede RH Tugomir Majdak.

Virovitičko podravska županija ove godine je “Regija partner” na sajmu EKOBIS, a suradnja Unsko-sanskog kantona i Virovitičko-podravske županije traje već deset godina, od 2008., kada su HGK ŽK Virovitica i Privredna komora Unsko-sanskog kantona potpisali ugovor o suradnji.

Župan Igor Andrović prezentirao je potencijale Virovitičko-podravske županije, koja se osim na poljoprivrednoj i prerađivačkoj industriji u posljednjim godinama, istaknula i kao vodeća županija po povlačenju sredstava iz europskih fondova po glavi stanovnika, zahvaljujući izuzetno uspješnoj razvojnoj agenciji VIDRA-i.

– Virovitičko podravska županija spremna je podijeliti pozitivna iskustva povlačenja europskih sredstava i pomoći Unsko-sanskom kantonu da, u dodirnim točkama, razvija sisteme dobre prakse koji će pomoći razvoj ovoga kraja – podcrtao je između ostalog župan Igor Andrović.

Premijer Husein Rošić zanimao se i za strategiju projekta Slavonija kojem je cilj da poveća standard i smanji intenzitet iseljavanja ljudi, a federalni ministar Šemsudin Dedić i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske Tugomir Majdan razgovarali su o mjerama poljoprivredne politike i sistemu državne potpore u poljoprivrednom sektoru. (Vlada USK, www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content