BLAGDAN SVIH SVETIH Multiflore od 20, aranžmani od 120, a lampioni već od pet kuna po komadu

Uoči blagdana Svih svetih mnogi su već ozbiljno krenuli u pripreme i nabavu. Trgovci su se pripremili pa veliku ponudu živog i umjetnog cvijeća te lampione na akcijama kupci mogu pronaći u cvjećarnama, trgovačkim centrima, tržnici, poklon galerijama i u drugim prodavaonicama.

Cijene se ove godine nisu bitno mijenjale u odnosu na lani. Tako se cijena multiflore u Virovitici kreće od 20 kuna na više. Za aranžmane je potrebno odvojiti malo veći iznos. Najjeftiniji su 100 kuna, no ako kupac želi aranžman od krizantema i margareta, mnogima omiljenog cvijeća za ovu prigodu, morat će u prosjeku izdvojiti od 120 do 300 kuna, ovisno o veličini. Osim aranžmana od živog cvijeća, tu su i aranžmani od svilenog, koji su također traženi.

– Svilene aranžmane u našoj galeriji možete kupiti po cijeni od 50 do 250 kuna, a žive od 120 do 300 kuna. Cijena, naravno, ovisi o zahtjevima, odnosno o boji, veličini, obliku – kaže nam Đurđica Klimek, vlasnica Ad Astre, virovitičke poklon galerije koja aranžmane radi i po narudžbi.

Osim velike potražnje za aranžmanima, u ovo doba godine velika je potražnja i za lampionima čija se cijena kreće od pet do 25 kuna, ovisno o veličini i težini. – Važno je razlikovati parafin od parafinske pjene. Parafin dulje gori i teži je, dok će pjena brže izgorjeti – ističe Tomislav Maloča, vlasnik obrta Maloča candles. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content