Humanitarna akcija Crvenog križa “Uz nas niste sami – Za dostojanstven život”

Hrvatski Crveni križ u povodu svoje 140. obljetnice, zajedno s Hrvatskom radiotelevizijom organizira humanitarnu akciju „Uz nas niste sami – Za dostojanstven život“ koja prigodno započinje na Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada i traje do 31. listopada. Humanitarnom akcijom želimo skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe.

Nažalost, kao društvo smo zakazali u skrbi za naše stare i nemoćne, a upravo oni čine većinu socijalno ugroženog stanovništva. Žive nerijetko zaboravljeni od svih i često u neljudskim uvjetima. Riječ je o ljudima koji su nas odgajali i skrbili o nama, a danas, kada nas najviše trebaju, prepušteni su sami sebi.

U sklopu humanitarne akcije prikupljat će se sredstva za 140 osoba kao simbol 140 godina Hrvatskog Crvenog križa. Riječ je o osobama koje žive u neodgovarajućim uvjetima diljem Hrvatske i to uglavnom na izoliranim područjima, u lošem su zdravstvenom stanju, stambeni uvjeti su im potpuno neprikladni za dostojanstven život, a mjesečna primanja nisu im dovoljna za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Sredstva koja se prikupe u humanitarnoj akciji bit će iskorištena za kupovinu štednjaka na drva i drva za ogrjev, uređenje poda i zidova u jednoj prostoriji u kući u kojoj osobe žive, odnosno poboljšanje uvjeta stanovanja te osiguravanje paketa hrane.

Na području djelovanja GDCK Virovitica ovom akcijom obnoviti će se prostorije kod 5 staračkih kućanstava kako bi im se poboljšali uvjeti stanovanja i omogućio život dostojan čovjeka. (hck.hr)

Podržite akciju pozivom na broj:

060 9001 (cijena poziva 6,25 kuna s PDV-om; teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.),

uplatom na račun – IBAN: HR0523600001502387496, otvoren u Zagrebačkoj banci d.d.

SWIFT kod: ZABAHR2X (za uplate iz inozemstva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content