NASTAVAK BRIGE O STARIMA I NEMOĆNIMA U Čačincima održana uvodna konferencija programa ”Zaželi”

U nazočnosti zamjenika župana VPŽ Darka Žužaka, načelnika općine Čačinci Mirka Mališa te partnera na projektu, predstavnica tvrtke Sintagma, Centra za socijalnu skrb Virovitica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čačinci, u prostoru Vatrogasnog doma Čačinci održana je uvodna konferencija velikog nacionalnog programa ”Zaželi” pod nazivom ”Zaželi bolji život u Čačincima”. Uvodne riječi uputio je načelnik općine Mirko Mališ istaknuvši vrijednost projekta koja iznosi 2,761.117,66 kuna stopostotno sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda. Projekt ukupno traje 30 mjeseci, a žene su zaposlene na 24 mjeseca. Na području općine Čačinci riječ je o 62 korisnika i svaka od 15 zaposlenih žena kroz ovaj projekt obilazi 4 do 5 korisnika.

2510zazelicacinci 2

– Uz onu redovnu, svakodnevnu pomoć starim ljudima, veliku važnost zapravo ima i sam doticaj s tim ljudima i razgovor s njima. Ovim projektom mi smo na području naše općine zapravo nastavili brigu o starijima i nemoćnima jer već godinama radimo na sličnim projektima, a najveći od njih je svakako ”Pomoć u kući” koji je prisutan od 2011. putem hrvatskih ministarstava u sklopu kojeg od tada imamo i jednu zaposlenu osobu. Prijavili smo i još jedan projekt za pomoć starim osobama u Europski socijalni fond u kojem želimo nabaviti jedan kombi i nadamo se pozitivnom rješenju – rekao je između ostalog Mališ. Nazočnima su se potom obratili Magdalena Grgić iz tvrtke Sintagma i zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

2510zazelicacinci 1

-Vlada RH u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenula je ovaj program i za njegovu provedbu osigurala milijardu kuna. Predviđeno je oko 3.000 zaposlenih žena i oko 12 tisuća korisnika programa. Cijela naša županija ispunjava kriterije za ovaj projekt i u njoj će biti zaposleno nešto manje od 150 žena za 550 korisnika. Riječ je o zapošljavanju žena iznad 50 godina i ono što je važno, sve će one proći određene edukacije i steći kompetencije s kojima će kasnije lakše pronaći posao na tržištu rada – zaključio je Žužak.(www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content