PO UZORU NA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA Darko Kokoška s 38 “na leđima” živi za nogomet i pobjede

Zanimljiva i lijepa nogometna priča dolazi nam ovih dana iz Dinama, ali ne onog zagrebačkog, već četekovačkog, a priča je to o Darku Kokoški, čovjeku koji na “leđima” ima 38 godina, ali i dalje igra u odličnoj formi i na visokom nivou, pa tako iz utakmice u utakmicu oduševljava ne samo domaće, već i gostujuće navijače. Trenutno treći strijelac prve županijske nogometne lige u poznim nogometnim godinama redovito postiže zgoditke, a ove sezone u 11 susreta zabio ih je čak jedanaest.

-U loptu sam zaljubljen od malih nogu i eto, već punih 28 godina od nje se nisam odvojio. Nogomet sam počeo igrati s deset godina, a svoj prvi nastup ostvario sam u Mikleušu. Za moj nogometni uspjeh i sve rezultate do sada sam zaslužan najviše ja, jer sam osim ekipnih treninga još dodatno i vrlo naporno trenirao sam – govori nam Darko Kokoška.

Sedam godina proveo je igrajući u Mikleušu, u mlađim uzrasnim kategorijama, a tada je na red došao prvi, a ujedno i ozbiljniji korak naprijed.

-Do svoje 17-te godine igrao sam u Mikleušu, a tada sam napustio klub i otišao put Orahovice, u Papuk, koji je tada igrao 3. hrvatsku nogometnu ligu. Nakon Papuka uslijedilo je Suhopolje, pa Slatina, a još sam nastupao za Crnac, Voćin, Munju iz Velikog Rastovca, Mladost iz Čačinaca i ponovno u Mikleušu, gdje sam i započeo karijeru – objašnjava naš sugovornik.

Danas je u Četekovcu gdje obavlja dvostruku ulogu, igračku, ali i trenersku, a rado se prisjeća svojih najvećih nogometnih ostvarenja.

-U karijeri sam zabio preko 350 golova u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Šest puta sam bio najbolji strijelac lige, ali i u sezonama kada nisam bio prvi, vodio sam “mrtvu trku” i često mi je malo nedostajalo za tu laskavu titulu, uglavnom stalno sam u vrhu liste strijelaca. Tajna mog uspjeha, kao što sam već i rekao su naporni ekipni i individualni treninzi. Uvijek sam odrađivao jake pripreme i dolazio spreman na utakmice. Svi klubovi u kojima sam igrao, isto tako i svi suigrači ostali su mi u lijepom sjećanju i mislim da sam ostavio pozitivan dojam gdje god sam igrao. Najdraža utakmica u karijeri mi je ona kvalifikacijska iz suhopoljskih dana. Igrali smo protiv Poleta iz Pribislavca. Poveli su 1:0, ali onda sam ubacio u višu brzinu i postigao hat-trick, pred 2000 gledatelja – ponosno ističe Kokoška.

Nogometni uzor mu je Zlatan Ibrahimović, a obitelj mu je na prvom mjestu.

-Nekako mi se najviše sviđa igra Zlatana Ibrahimovića, imamo sličan stil. Najvažnija mi je obitelj, a sa sinom bi volio odigrati barem jednu utakmicu. Što se tiče nogometa, stvarno sam ponosan na sve što sam napravio. Trenutno igram u Dinamu, županijskom prvoligašu gdje sam zadovoljan načinom rada, upravom i suigračima – rekao je Darko, te dodao kako i dalje ima motiva i živi za svaku utakmicu, golove i pobjede jer ga to veseli, a dok je zdravlja neće stati.

Jedno je sigurno, Kokoška je jedan od najboljih županijskih napadača, a po svemu sudeći, još ćemo dugo gledati kako razara protivničke mreže.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content