U sjećanje na Arsena Dedića: Gabi Novak i Matija Dedić očarali Virovitičane

Intimno i očaravajuće, riječi su koje opisuju koncert koji su u prepunoj virovitičkoj knjižnici održali Gabi Novak i Matija Dedić u sjećanje na velikog Arsena Dedića. Prema riječima ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Višnje Romaj, koncert je posvećen dugogodišnjoj suradnji s Arsenom Dedićem.

– Iznimno sam sretna što smo domaćin ovakvog iznimnog glazbenog događaja i doživljaja. Ovo je najbolji način da prizovemo sjećanje na Arsena, a ujedno i napravimo nešto iznimno čega će se Virovitica moći zauvijek sjećati – rekla je V. Romaj.

IMG 20181019 200718

Emociju Arsenovih pjesama nitko ne može prenijeti bolje od njegovih Gabi i Matije, a koncertom “Matija svira Arsena” to su i dokazali. Publika je uživala u njihovim izvedbama Arsenovih kompozicija, ali i drugih koje su nastale u koautorstvu s Arsenom. Intimna atmosfera dodatno je naglasila težinu i snagu otpjevanih stihova.

– Važno je da ono što mi osjećamo, intimu i kvalitetu pjesama, da to dođe do ljudi. Ne tražim velike prostore jer se najbolje osjećam u prostorima u kojima moja emocija može doći do zadnje osobe koju vidim u njoj – rekla je Gabi Novak ističući jednostavnost kao važan dio njezinog odnosa s publikom. Kako kaže, u Virovitici je pjevala davnih 60-ih godina, a kao i njen sin Matija oduševljena je prostorom virovitičke knjižnice.

IMG 20181019 202337

– Arsen je mnogo puta ovdje bio i surađivao s gospođom Višnjom i uvijek mi je govorio da bi trebala jednom otići u Viroviticu, a ja sam mu govorila da ću otići čim me netko pozove tako da sam jako sretna što je došlo do ove suradnje – s osmjehom je rekla Gabi Novak. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)
[g-gallery gid=”486451″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content