Orahovački srednjoškolci u centru grada odali počast Vukovaru i njegovim žrtvama

Učenici i profesori Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica i ove su se godine priključili obilježavanju Dana sjećanja na Grad Heroj Vukovar. Učenici i profesori predvođeni ravnateljem Zorislavom Milkovićem položili su cvijeće i zapaili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice.

poč1

Orahovačka srednja škola tako je nastavila svoju tradiciju koja traje dugi niz godina. Bila je prva u Orahovici, koja je organizirano krenula s odavanjem počasti Vukovaru u svom gradu.

-Naša škola svake godine ima niz projekata vezanih uz Dan sjećanja na Vukovar. Uređujemo panoe u školi, održavamo prezentacije i promocije knjiga te druženje s vukovarskim herojima. Nekoliko razreda uvijek i posjeti Grad Heroj uoči obljetnice.

poč2

Ovo odavanje počasti braniteljima i žrtvama Vukovara i cijele Hrvatske kod našeg gradskog spomenika je završni dodatak cijeloj priči. Cilj je da naši učenici imaju jasnu sliku o istini,  ne samo Vukovara nego i cijelog Domovinskog rata kojim stvorena slobodna Hrvatska – rekao je ravnatelj Zorislav Milković.  (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content