ODLIČAN USPJEH U premijernoj sezoni virovitičke košarkašice U-17 osvojile treće mjesto u Regiji Sjever

U posljednjem kolu Regije Sjever za košarkašice do 17 godina, Virovitičanke su otputovale u Golu ne bi li pokušale iznenaditi košarkašice ŽKK DHPG-a.

Iako se radilo o premijernoj sezoni u ovoj konkurenciji, u kojoj je prvenstveni cilj bilo skupljanje iskustva sa, u prosjeku starijim košarkašicama, još jednom je do izražaja došao kontinuirani rad te talent “frajli” trenera Roberta Fritza. Sve to rezultiralo je zauzimanjem odličnog trećeg mjesta na Regiji Sjever odnosno donošenje još jednog pehara u posljednjih godina prepune vitrine virovitičkih košarkašica.

Značaj utakmice i želja domaćih košarkašica da uzvrate za poraz u prvom dijelu prvenstva u početku je ponudio puno nervoze i pogrešaka s obje strane. Tako je prvo poluvrijeme ponudilo mali broj koševa i neizvjesnost u svakom pogledu. Tada se u trećoj četvrtini “klonirala” Mia Šiljković. Bilo ju je na svakom dijelu terena. Skakala je, asistirala i zabijala i to sve po 14 puta iz svih pozicija i još jednom dokazala da ju nisu uzalud zvali iz prvoligašica iz Virja.

Raznovrsnu Miu pratile su u stopu raspucane Lucija Vargović sa 15 i Marta Grbac sa 14 postignutih koševa. U strijelce su se upisale i Tamara Đaković i Iva Kurjančić s 4 postignuta koša te Lana Cindrić koja je ubacila 3 koša. Obrambene role odlično su odigrale Ena Ištvanović i Lucija Cindrić dok se u skakačkom pogledu istaknula Ema Marjanović.

Na kraju utakmice trener Fritz pohvalio je svoje igračice za veliko zalaganje tijekom utakmice te nije krio zadovoljstvo što je u premijernoj sezoni osvojen pehar i na taj način nastavljen kontinuitet odličnih rezultata kluba. Inače ŽKK Virovitica sada radi u šest selekcija po čemu je među deset hrvatskih ženskih košarkaških klubova za što velike zasluge pripadaju i upravi kluba na čelu s predsjednikom Igorom Cindrićem.

ŽKK DHPG – ŽKK Virovitica 30:54

ŽKK Virovitica: Ištvanović, Grbac 14, Đaković 4, Šiljković 14, Vargović 15, Cindrić La. 3, Cindrić Lu., Marjanović, Kurjančić 4. Trener: Robert Fritz.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content