Tradicionalnom izložbom LIK Nikola Trick obilježio 40 godina rada, Natalija Vidak dobitnica je Zlatne palete

Povodom Nikolinja Likovni klub Nikola Trick Virovitica večeras je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica otvorio svoju tradicionalnu izložbu kojom je ujedno proslavio i 40 godina kontinuiranog rada. Samo otvorenje uveličali su glazbenici, trio u sastavu Gabriela Šipek, Dorijan Molnar i Tena Labuhar, kao i Ana Drimal, a prisutnima su se uz Ankicu Fijala, predsjednicu LIK-a Nikola Trick, obratili i ravnateljica Gradske knjižnice Višnja Romaj, kustosica Anamarija Kućan, koja je ujedno i selektor izložbe, i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica koji je izložbu i službeno proglasio otvorenom, čestitao ovaj veliki jubilej i obećao daljnju podršku i suradnju ovom dugovječnom Likovnom klubu.

IMG 20181206 184206

Otvorenje izložbe održano je u sklopu “Prosinca u gradu”, a predstavljeni su radovi 25 autora u djelima slikarstva, crteža, stripa i skulpture, a likovni motivi su i ovoga puta šaroliki, od pejzaža, portreta i veduta do simboličkih i aktualnih tema. I ove godine dodijeljena je Zlatna paleta LIK-a Nikola Trick zaslužnom članu, a ta čast ovoga puta pripala je Nataliji Vidak koja kaže da joj je to veliko priznanje da je na pravom putu. Na ovoj izložbi predstavila se sa slikom Josipe Lisac pod nazivom “Izvrsna”, kakvom ju i smatra, a naslikala ju je tehnikom ulje na platnu.

IMG 20181206 183758

Nažalost, nedavno su ovi vrijedni likovnjaci izgubili svoj “dom” – kućicu gdje su se družili, imali radionice i stvarali prekrasna djela te ju još nisu prežalili, a vjerojatno niti neće. Ipak, gledaju prema naprijed te se nadaju nekom novom prostoru. – Nadamo se nekom novom prostoru umjesto naše kućice gdje će kao nekada u nju svako malo netko navratiti, gdje ćemo moći držati radionice i stvarati nova djela – istaknula je Ankica Fijala, predsjednica LIK-a. Ovom prilikom, predsjednica je zahvalila svima koji su kroz ovih 40 godina pomogli i doprinijeli klubu, a osobito Gradu Virovitici koji im je, kako kaže, omogućio da ove godine održe dvije likovne kolonije povodom velikog jubileja, kao i jednu kojom su obilježili Memorijal Vilima Šolca, ali i nadolazeću u sadašnjem, starom COOR-u, a s koje će radovi krasiti novi Centar. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”495274″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content