BJELOVAR-VIROVITICA-TEREZINO POLJE Hrvatske ceste objavile Odluku o odabiru izrađivača projektne dokumentacije za brzu cestu

Hrvatske ceste objavile su Odluku o odabiru izrađivača projektne dokumentacije za brzu cestu D12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje, dionica Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske) u duljini od oko 60 kilometara.

Za izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole, odabrana je zajednica ponuditelja Institut IGH d.d. Zagreb, Inženjerski projektni zavod d.d. Zagreb, Rijekaprojekt d.o.o. i Rencon d.o.o. Osijek.

Nakon proteka žalbenog roka, ukoliko neće biti žalbi na Odluku, pristupit će se potpisivanju ugovora za izradu projektne dokumentacije. Vrijednost projektne dokumentacije je 33.600.000 kuna plus PDV.

– Ovim projektom stvaramo stvarne preduvjete ne samo za nacionalno, već i regionalno povezivanje, razvoj gospodarstva i cjelokupnog prostora kako u gospodarskom, tako i demografskom smislu. Ovo je doslovno, kako za Grad Viroviticu, tako i Virovitičko-podravsku županiju, cesta koja život znači! – istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content