FOTO U Dravskoj priči održan 3. zimski kamp (bivak) Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova

Protekla tri dana, od 3. do 5. siječnja, u Informativno edukativnom centru-hostelu Dravska priča Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima, održan je 22. Memorijalni zimski bivak „Dario Turkalj“ Odreda izviđača „IOVALLIOS“ iz Valpova.

Uz planirane aktivnosti voditelja odreda izviđača (o memorijalu Darija Turkalja, osnove orijentacije na terenu, tipovi vatre i priprema vatrišta, putni znaci, uređenje quiposa – izviđačke bilježnice, radionica vezivanja čvorova), bogat program kampa upotpunjen je prezentacijama i aktivnostima u organizaciji djelatnika Javne ustanove, tako da su se sudionici kampa pobliže upoznali s dabrom, vidrom, ribom crnkom, ali i dravskim vilama i vilenjacima.

Obišli su i poučnu stazu Dravi u zagrljaj i promatrali ptice na rijeci Dravi uz korištenje opreme za promatranje ptica. Stečena znanja sudionici kampa su prezentirali na kvizu i kroz igru pantomime. Treći Zimski kamp je završio dodjelom nagrada i priznanja sudionicima kampa te spuštanjem zastave odreda. (virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”500984″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content