KAPELA DVOR U Kuriji Janković u 2018. godini porastao broj noćenja za 57 posto, u tijeku su radovi na izradnji športsko-rekreativnog centra

Znate li da je u 2018. godini, Hotel Kurija Janković, zabilježila čak 57 posto noćenja više nego godinu ranije. Ovaj hotel nekada je bio ruševina, a od potpunog urušavanja, uz viziju tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, kupnjom i obnovom EU sredstvima spasila ga je Virovitičko-podravska županija. 2017. godine u njemu je noćilo 2.547 osoba, a u 2018. 4.000, odnosno 1.453 noćenja više ili 57 posto više.

– Kada se na kraju godine osvrnemo na dane koji su iza nas, malo nam je i nevjerojatno što smo u njoj sve doživjeli, koje smo sve granice pomaknuli i koliko smo toga novoga naučili. Ideje, mašta, izazovi, optimizam, organiziranost, profesionalnost, ljubaznost. Naš mali tim koji se potrudio da svih 4000 noćenja koja su ostvarena u ovoj godini budu našim gostima nezaboravno iskustvo. Doživljaj koji će ih podsjećati na posebnost Kurije Janković, ali i ljepota cijelog našeg podravsko-slavonskog kraja – podcrtava Sanja Sudar, voditeljica Hotela Kurija Janković.

Sanja Sudar
Foto: Kurija Janković

Hotel raspolaže s 18 soba, konferencijskom dvoranom kapaciteta 40 osoba. Tu je i soba za sastanke, suvenirnica, restoranom u kojem se poslužuje tradicionalni slavonsko-podravski doručak i caffe bar u kojem se nalaze proizvodi lokalnih proizvođača. Gostima su na raspolaganju brdski i električni bicikli kojima se mogu uputiti u istraživanje ovog spoja Podravine i Slavonije, Papuka, kao i obližnje rijeke Drave. I zbog svega toga, Hotel Kurija Janković, turistički hit ovog dijela Hrvatske. No, prema onome što se radi u Kapela Dvoru, gdje se radi punom parom, u jedinom slavonskom heritage hotelu baštini, koji ima četiri zvjezdice, gostiju će biti i više.

Prošlo ljeto, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektantskog ureda King art studio Ivan Kršić, potpisali su ugovor za Izgradnju športsko-rekreacijskog centra, pristupne ceste, uređenje okoliša Kurije Janković u Kapela Dvoru u ukupnoj vrijednosti 7.752.536 kuna, od čega 6.700.036 za izgradnju športsko rekreacijskog centra te još 1.052.500 za pristupnu cestu i parkiralište.

Ugovor je potpisan u sklopu EU projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“. Radi se o projektu čija je vrijednost 1.982.494 eura. On je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

androvic1 e1547105950891

– Ovim projektom izgradit će se Športsko rekreacijski centar koji će kao takav biti jedini u Slavoniji. Ovim novim projektom, također, će biti uređene pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness centar i vinski bar što ulazi u program dodatnih sadržaja koji su prijeko potrebni. Izgradit će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle, budući da je i ova cijela priča krenula upravo kroz cikloturizam. Bit će tu i moderno uređene tribine, svlačionice, sportski tereni, idealno za aktivni odmor, ali i pripreme sportskih klubova – napomenuo je župan Igor Andrović. (www.icv.hr, vpz.hr, Foto: K. Toplak, M. Turkalj)

[g-gallery gid=”501546″]

[g-gallery gid=”501553″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content