KREATIVNO NA PRAZNICIMA Djeca o zimi govore stihovima, bojama i ritmom

Veselo, poučno i radno je svakog poslijepodneva u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, gdje do 12. siječnja, odnosno do subote, traju radionice namijenjene predškolskoj i školskoj populaciji, kako bi zabavnije proveli zimske praznike.

Zimske praznike na kreativno-umjetnički način organizira Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, u suradnji Dječjeg odjela, Igraonice i Društva Naša djeca Virovitica. Sve radionice počinju u 16.30 sati, izuzev subote, za kada je najavljen zimski film, a koji počinje u 11 sati.

Motiv svih radionica je, naravno, zima, a sudionici imaju zadatak otkriti na koje sve načine o njoj mogu govoriti kroz različite izričaje.

Prva radionica održana je jučer (u ponedjeljak), na temu “Stihovima zime do rime”, a vodile su je književnica Marina Mađarević i knjižničarka Mirjana Kotromanović. Kroz igru i animaciju, uz pomoć kartica sa riječima, polaznici su postali pravi mali stvaratelji stihova u rimi te zimu opjevali na simpatičan, dječji način.

kreativa13
foto: knjižnicavirovitica.hr

Kreativan duh nastavio se i danas (utorak), kada su polaznici zimu otkrivali likovnim putem. Uz pomoć vodenih boja i svijećica slikom su progovorili što za njih znači zima i koji simboli ih odmah podsjete na ovo godišnje doba i vrijeme u kojem se nalazimo.

Radionicu “Zimska idila” vodila je Anja Brabec, a djeca su pokazala kako i hladna zima na papiru, pravilnim odabirom boja i crtežom, može zagrijati srce i uljepšati atmosferu.

kreativa11 1

Sutra (srijeda) će polaznici otkrivati zimu kroz note, ritam i zvuk, putem radionice na temu “Zimska glazbena kutija”, a koju će održati Ana Milković Jovanović i Dunja Talijanac. U četvrtak će pak polaznici imati prilike opet pokazati svoju kreativnost, na radionici “Zima kroz naše ruke”, a koju će voditi Ivana Molnar. U petak je na redu plesna radionica “U ritmu zime”, a polaznike će ritmom zagrijati Ana Milković Jovanović. U subotu je Dan za dječji film, koji počinje u 11 sati.

Radionice su besplatne, zanimljive i opuštene, vlada ugodna i topla atmosfera pa se traži i mjesto više. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc, M. Kotromanović)

[g-gallery gid=”501416″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content