MAJSTORI, JAVITE SE Počele prijave za majstorske ispite u županijskoj Obrtničkoj komori

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije i ovog proljeća organizira polaganje majstorskih ispita u tridesetak obrtničkih zanimanja. Rok za prijavu je 15. veljače, nakon čega slijedi priprema kandidata za nadolazeće ispite. Praktični dijelovi ispita i pismeni ispiti (stručno teorijska znanja, gospodarstvo i pravni propisi te radna pedagogija) za sva zanimanja održat će se tijekom travnja.

Nakon uspješno položenih obveza, kandidatima će biti uručene majstorske diplome, koje su u mnogim zanimanjima preduvjet za otvaranje obrta, primanje naučnika ili osoba na stručno osposobljavanje.

U tijeku su i prijave za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti u dvadesetak različitih zanimanja, poput priprematelja jednostavnih jela i slastica, poslužitelja jela i pića, masera, keramičara i dr.

Sljedeći ispitni rok održat će se također u travnju.

Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije podsjeća da svake godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje natječaj po kojemu je moguće ostvariti povrat dijela uplaćenih sredstava za uspješno položene ispite.

Sve informacije o prijavi i polaganju ispita zainteresirani kandidati mogu dobiti u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, Pavla Radića 3, Virovitica, na telefon 033 725 493, kao i na web-stranici www.okvpz.hr (www.icv.hr; foto: L. Martinko Hock)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content