VIROEXPO 2019. Radovi na novoj hali napreduju prema planu, a do sada je popunjeno već 60 posto izlagačkog prostora

Organizacijski odbor sajamske manifestacije Viroexpo 2019. na čelu s predsjednikom Igorom Androvićem održao je danas (utorak) sastanak na kojem se govorilo o aktivnostima koje nas očekuju u narednom periodu.

Ovogodišnji „sajam s dušom“, brend Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, održat će se od 15. do 17. ožujka u novoj hali koja se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede na lokaciji nasuprot Visoke škole Virovitica.

Kako je naglasio direktor sajma Bojan Mijok, hala će danas biti kompletno pod krovom, a ovog tjedna krenut će se i sa žbukanjem prostora. Paralelno s time radi se fasada, bojaju konstrukcije… Završetak radova predviđen je početkom ožujka, tako da će hala do sajma biti u funkciji.

IMG 6398
Foto: M. Bašić

Prema riječima Bojana Mijoka, na ovogodišnjem sajmu očekuje se sudjelovanje 32 strane zemlje, a do sada, mjesec i pol prije sajma, 60 posto izlagačkog prostora je popunjeno.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. (virovitica.hr, vpz.hr)

[g-gallery gid=”504501″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content