Branitelji iz Krapinsko-zagorske županije organizirali besplatan informatički tečaj i donirali računala UHBDDR Dugoj Međi

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa u suradnji s udrugom partnerom, Udrugom hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, nastavila je s organizacijom besplatnog informatičkog tečaja za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji te članove udruga koje se brinu o ljudima u raznim potrebama.

-Ovo nam je već ukupno 31. tečaj, a peti u zajedničkoj suradnji s udrugom iz Duge Međe. Evo, i ovaj je tečaj prošlo i završilo 14 osoba što govori kako je isti tražen i prije svega iznimno koristan jer danas se gotovo ništa ne može bez poznavanja rada na računalu. Hvala našim prijateljima braniteljima iz Duge Međe na sjajnoj suradnji i velika nam je čast doći ovamo i pomoći svim tim ljudima. Niti ovoga puta nismo došli praznih ruku, naime naša Udruga je donirala Udruzi iz Duge Međe tri računala koje oni mogu donirati kome hoće, a siguran sam da će oni to kao i uvijek do sada izabrati najbolje. Uz cijelu ovu priču svakako je važno da se kroz ovakav tečaj branitelji druže, socijaliziraju i ne misle na svakodnevne probleme što je iznimno važno u braniteljskoj populaciji jer smo nažalost svjedoci sve veće smrtnosti branitelja što od bolesti što suicidom. Evo i dugogodišnji instruktor na ovakvim tečajevima naše član Goran Šoštar je nedavno preminuo pa mi u ovom pravcu nastavljamo i njemu u čast – rekao je Josip Horvatin predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, inače rodom Dugomeđan.

Informatički tečaj

Kako je Josip Horvatin i najavio donirana računala bit će uručena na pravo mjesto.

-Prije svega se moram od srca zahvaliti kolegama iz Zaboka na ovoj nevjerojatnoj gesti, od samog tečaja do činjenice kako svaki puta pri svom dolasku doniraju računali i bilo koji drugi dio informatike opreme. Mi ćemo na svom prvom sastanku Predsjedništva razmotriti sve prijedloge i zajednički odlučiti kome ćemo donirati računala, a ono što je sigurno porazgovarat ćemo s našom Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića u Zdencima kako bi jednim računalom pomogli nekome od djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja – zaključio je predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content