FOTO Najvažniji ovogodišnji projekt Udruge vinogradara i voćara “Sv. Vinko” Virovitica je gradnja vidikovca

U ugodnom ambijentu Društvenog doma u Podgorju, jučer (subota) održana je 26. izvještajna skupština Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” Virovitica.

Skupštinu je pozdravio predsjednik Udruge Mate Anić. Dnevni red sastojao se od 14 točaka, među kojima se istaknulo podnošenje Izvješća o radu Udruge protekle 2018. godine, prijedlog programa rada Udruge za 2019. godinu te prijedlog Financijskog plana udruge za 2019. godinu.

Kao jedan od najvažnijih projekata Udruge, istaknuta je gradnja vidikovca.

-Ovogodišnji cilj rada Udruge svakako je izgradnja vidikovca koji će biti pokraj kapelice Sv. Juraja. Kako bi ostvarili taj cilj, zamolili smo za pomoć Grad Viroviticu te druga gradska poduzeća i partnere kako bi nam pomogli u izgradnji tog vidikovca – istaknuo je predsjednik Udruge M. Anić te dodao kako od vidikovca neće imati korist stanovnici Podgorja, Svetog Đurđa i ostalih mjesta, već cijela Virovitica, a uvelike Turistička zajednica Grada Virovitice.

IMG 20190302 181943 Custom e1551565525287

Skupštinu Udruge “Sv. Vinko” uveličao je svojim dolaskom župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, koji je pohvalio dosadašnji rad te poželio ostvarenje svih planova Udruge u narednom razdoblju. Sjednici su nazočili i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, koji je istaknuo važnost ove Udruge u gradu Virovitici te predstavnici Strukovne grupacije vinogradarstva i voćarstva na čelu s predsjednikom Josipom Tokićem.

U sklopu dnevnog reda, novim i starijim članovima savjetovano je kako unaprijediti vinogradarstvo, voćarstvo i podrumarstvo. Tako je nakon skupštine predviđeno edukativno predavanje o bolestima i zaštiti vinove loze koje je za članove organizirala tvrtka “Bayer Crop Science”.

IMG 20190302 181651 Custom

-Tvrtka Bayer jedna je od vodećih tvrtki koja se bavi ovom problematikom te sam izrazito ponosan je uzvanicima upriličeno predavanje o zaštiti vinove loze – istaknuo je M. Anić.

-Tvtka Bayer, među ostalima, ima program zaštite ratarstvu i vinogradarstvu. Danas smo ovdje željeli prikazati problematiku vezanu za bolesti i zaštiti vinove loze protiv bolesti i štetnika. Osobit naglasak biti će na fitoplazmu, problem s kojim se hrvatski vinogradari najčešće susreću – istaknuo je Petar Živković ispred tvrtke “Bayer Crop Science”.

(www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko-Hock)

[g-gallery gid=”510693″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content