Pitomačke rukometašice slomile Bjelovar i ostale na vodećoj poziciji 3. HRL Sjever

Pitomačke rukometašice i u trećoj utakmici proljetnog dijela prvenstvenog natjecanja 3. HRL Sjever upisale su pobjedu, koja ih ostavlja na vodećoj poziciji prvenstvene tablice.

U utakmici 10. kola, na gostovanju u Bjelovaru kod rukometašica treće ekipe ŽRK “Bjelovar”, pitomačke rukometašice slavile su teže od očekivanog, rezultatom 32:36 (17:18). Mlade i motivirane domaće rukometašice tijekom cijelog susreta koristile su brojne probleme Pitomačanki, prije svega mali broj igračica, neoporavljenost od bolesti nekoliko igračica te povrede tijekom utakmice (Šandrovčan i Kirin).

Nakon prvog dijela koji se igrao gol za gol bez osjetnije prednosti neke od ekipa, početkom drugog dijela domaće su se odvojile i imale +4 (24:20). Sredinom nastavka opet je bilo neodlučeno, da bi ipak u posljednjih desetak minuta iskusnije Pitomačanke stisnule u obrani i sa nekoliko laganih golova iz polukontre i kontre serijom od 4:0, preokrenule rezultat u svoju korist.

Efikasnošću su kod Pitomačanki prednjačile Božić sa osam te Magić i Štefanec sa sedam postignutih pogodaka, dok su svoj doprinos pobjedi dale i Krstanović, Veličan, Brlas 1, Kirin 4, Relić Ferić 4 i Šandrovčan 5. U idućem kolu Pitomačanke u derbiju vodećih ekipa lige dočekuju drugu ekipu ŽRK “Zrinski” iz Čakovca.

(pitomaca.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content