STARTA 1. ŽNL Može li Mladost iz Čačinaca zaustaviti Suhopolje na putu do četvrtog uzastopnog naslova prvaka?

Nakon gotovo četvrto mjesečne pauze, ovog vikenda nastavlja se natjecanje u prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Reorganizacija natjecanja u trećoj ligi može se odraziti na klube prve županijske lige.

Formiranjem nove treće hrvatske lige Sjever, po svoj prilici otvara se mogućnost ulaska dva kluba s područja naše županije u 4. ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Prema najavama, nakon tri godine Suhopolje će ove sezone prihvatiti izazov nastupa u višem rangu natjecanja. Uz njih, još jedan klub bi se mogao plasirati u 4. ligu. Za sada niti jedan klub službeno nije pokazao interes za napredovanjem, ali to ne znači da neće. Po trenutnom plasmanu na tablici i svim uvjetima najbliže tome je Mladost iz Čačinaca. Ako Čačinčani ne prihvate izazov, postoji mogućnost da neki drugi klub prihvati tu ponudu.

Zbog novih pravila prilikom prelaska igrača u zimskom prijelaznom roku, nije bilo većih promjena sastava momčadi. Ipak, svaki klub je osvježio igrački kadar barem s dvojicom novih igrača.

Županijski prvoligaši natjecanje nastavljaju danas (subota) u 15 sati u Lukaču, gdje će domaća momčad ugostiti posljednje plasirani Graničar iz Okrugljače. Domaćini su izraziti favoriti u toj utakmici.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju, 17. ožujka u 15 sati. Vodeće Suhopolje gostuje u Sladojevcima kod Slavonije.

Drugoplasirana čačinačka Mladost na svom terenu dočekuje Bratstvo iz Gornjeg Bazja. Jesenas su Čačinčani pobijedili na Školskom vrtu, može li novi trener Bratstva Elvis Vinak uzvratiti za taj poraz?

Dinamo će u Četekovcu pokušati uzvratiti gostima iz Rezovca za visoki poraz prošle jeseni.

U Čađavici domaća Mladost 1930. ugošćuje Mikleuš, prema rezultatima u pripremnom razdoblju očekuje nas zanimljiva i neizvjesna utakmica.

Sloga iz Zdenaca zbog radova na infrastrukturi svog igrališta domaću utakmicu s Bušetinom 1947. igrat će u Dolcima.

U Voćinu se igra derbi začelja između domaćeg sastava i Podravca iz Sopja. Pobjednik ovog susreta napravit će veliki korak u bijegu s mjesta, koje može odvesti klub u drugu županijsku ligu.

Postoji mogućnost, da zbog reorganizacije trećih liga nitko ne ispadne iz prve županijske lige, ali to se neće znati do kraja natjecanja, zato se klubovi ne smiju oslanjati na tu činjenicu, već prije kraja natjecanja trebaju osigurati ligaški status.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content