FOTO Pobjeda orahovačkog Papuka protiv Picoka u festivalu promašaja

U sklopu 19. kola 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, na stadion orahovačkog Papuka stigla je 11. momčad prvenstvene ljestvice, Graničar iz Đurđevca, predvođena bivšim igračem Papuka Mladenom Filipovićem.

Papuk je očekivano bio znatno bolja momčad i sjajno krenuo u utakmicu. Već u prvoj minuti gol-šansa, no neprecizan je bio Borna Mimić. U nastavku Papuk je nizao prigode i u 16. minuti konačno poveo. Sjajno je po desnoj strani probio ponajbolji pojedinac susreta Benjamin Radinković, vrhunski opalio i pogodio suprotni donji kut nemoćnog gostujućeg vratara.

Orahovčani nisu stali na tome, redala se prigoda za prigodom, promašivali su Radinković, Čavić i Rukavina, da bi najbolji Papukov strijelac Marin Čavić u 21. minuti majstorski iskoristio neopreznost gostujuće obrane, ubacio ispred obrambenog igrača i hladnokrvno poslao loptu u mrežu. S ovim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je uslijedio festival promašaja Papuka, koji doslovno sedam čistih zicera nije pospremio u mrežu.

Papuk GRaničar 10 Custom e1555785848831

Radinković i Čavić su sjajno probijali bokove, a u šesnaestercu Rukavina i Mimić su tresli vratnice, pogađali vratara ili slali lopte daleko preko gola što se ono kaže “u kukuruze”.

Radinković i Čavić su potom probali i sami, sjajno je tukao i Podboj s nekih 25 metara, no ostalo je onih 2:0 iz prvog dijela.

-Što se tiče igre, borbe i htijenja, momcima nemam što prigovoriti. Igrali su odlično, borili se, stvarali prigode, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. No, pobijedili smo i to je ono najvažnije, tri boda su tu, mi smo i dalje na vrhu – rekao je trener Papuka Darko Krsnik te istaknuo igrača utakmice.

-Teško mi je bilo koga izdvajati, svi su dali svoj obol, ali ipak korak prednosti dat ću Benjaminu Radinkoviću, koji je svih 90 minuta odigrao na visokoj razini. Šteta samo što nije još koji put poentirao iz odličnih situacija – zaključio je Krsnik.

Papuk GRaničar 1 Igrač utakmice Benjamin Radinković Custom

Benjamin Radinković kao i uvijek skroman, nije želio isticati sebe.

-Važno je da smo uzeli važna tri boda. I dalje djelujemo sjajno kao momčad, nadopunjujemo se i radimo jedan za drugoga na terenu. Danas sam ja zabio, sutra će netko drugi, važno je da pobjeđujemo. Malo smo danas bili loši u toj završnici, mislim da nije bilo igrača koji nije probao šutnuti po golu, ali eto danas nije htjelo unutra, no ponavljam zabili smo kad je trebalo i pobijedili – zaključio je Radinković.

Papuk Orahovica – Graničar Đurđevac 2:0
Najbolji igrač u redovima Papuka: Benjamin Radinković

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”522519″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content