Virovitičke košarkašice do 11 godina u prvoj utakmici Prvenstva Hrvatske maestralnom igrom pobijedile ŽKK Brod

Uvjerljivo najmlađa ekipa Državnog prvenstva u košarci do 11 godina, ekipa Ženskog košarkaškog kluba Virovitica na završnici je prvu utakmicu odigrala protiv ekipe ŽKK Brod iz Slavonskog Broda.

Iako znatno mlađe, Virovitičanke su odigrale fenomenalnu utakmicu i uspjele upisati, pomalo neočekivano, prvu pobjedu. Već od samog početka vidjelo se da su virovitički “malci” ozbiljno shvatili utakmicu i u potpunosti nastojali provesti sve zamisli trenera Roberta Fritza. Iako je utakmicu umnogome pokvario loš sudački par dopustivši izrazito grubu igru za ovu dob, ipak, djevojke se nisu predavale. Bila je to borba za svaku loptu, svaki koš, što je više odgovaralo jačim i starijim djevojkama iz Slavonskog Broda no tehnički potkovanije Virovitičanke do poluvremena su uspjele stvoriti prednost od šest koševa razlike.

U drugom dijelu prednost se i povećala na konačnih 16:8, u utakmici sa izrazito malo koševa, što s obzirom na sudački kriterij nije u konačnici bilo ni čudno. Naime sudački par nije dosudio bar dvadeset očiglednih prekršaja i još toliko tehničkih pogrešaka što je sve u dvorani često puta dovodilo do ludila. Svoj doprinos u važnoj pobjedi dale su sve igračice, a u strijelce su se upisale Nika Gverić sa 8 postignutih koševa, Alisa Lovreković sa 6 koševa i Hana Deskar sa 2 postignuta koša. Skakački su bile raspoložene Nikolina Hetzel i Korina Bosnić, a Ena Salajić i Margareta Cenger su “ukrale” nekoliko ključnih lopti. U obrani su i ovaj put svoje role odlično odradile Nika Miljak, Monika Požežanac Sabolić i Petra Turčinović, dok su se najmlađe Dorotea Blažičević i Mia Jerbić istaknule velikom borbenošću i s nekoliko odličnih prodora.

IMG 30b6c8c5334398a4cf701a03fb99402c V Custom
foto: ŽKK Virovitica

Trener Robert Fritz nije krio zadovoljstvo nakon završene utakmice.

– Na Prvenstvo smo došli bez rezultatskog imperativa jer smo ove godine uvjerljivo najmlađa ekipa. U ovom uzrastu to nam je već treći uzastopni odlazak na državnu završnicu. U protekle dvije sezone osvojili smo sedmo i peto mjesto. Nastup na ovogodišnjoj završnici nam je zalog za iduću sezonu 2019./20. te nas stoga izrazito veseli današnja pobjeda jer je ona dokaz dobrog rada u klubu – rekao je trener Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Brod 16:8

ŽKK Virovitica: Mia Jerbić, Margareta Cenger, Alisa Lovreković 6, Monika Požežanac Sabolić, Dorotea Blažičević, Nika Gverić 8, Nika Miljak, Hana Deskar 2, Nikolina Hetzel, Ena Salajić, Korina Bosnić i Petra Turčinović.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content