Biskupijsko/međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole

U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije te Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije 19. veljače je održano biskupijsko/međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Brak i obitelj u Božjem naumu“. Vjeronaučna olimpijada sastojala se od tri natjecateljske discipline: testa, tombole i kviza „Tko želi biti Isusov milijunak“. Prvi dio natjecanja odvijao se u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi za osnovne škole te u Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti u Požegi za srednje škole. Druge dvije natjecateljske discipline odvijale su se u Dvorani sv. Terezije Avilske.

Natjecanju su prethodila školska odnosno županijska natjecanja u šest županija koje obuhvaća Požeška biskupija. Tako su županijska natjecanja iz vjeronauka za učenike osnovnih škola održana za Požeško-slavonsku županiju u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, za Virovitičko-podravsku županiju u OŠ Suhopolje u Suhopolju, za Brodsko-posavsku županiju u OŠ Đuro Pilar u Slavonskom Brodu, za Osječko-baranjsku županiju u OŠ Antuna Mihanovića u Osijeku, a za Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju u OŠ Sirač u Siraču. Na temelju postignutih rezultata na županijskim natjecanjima na biskupijsko/međužupanijsko natjecanje se plasiralo deset ekipa osnovnih škola Požeške biskupije. Svaka županija je bila zastupljena barem jednom školskom ekipom, a neke i s više ekipa prema kriteriju izvrsnosti, tj. broju osvojenih bodova. Na prvom dijelu biskupijskog/međužupanijskog natjecanja osnovnih škola koji se odvijao u prostoru Katoličkoj osnovnoj školi sudjelovale su ekipe iz OŠ „Mato Lovrak“ iz Nove Gradiške, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice, OŠ J. J. Strossmayera iz Đurđenovca, OŠ Dežanovac iz Dežanovca, OŠ braće Radića iz Pakraca, OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice, OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice, OŠ „Vladimir Nazor“ iz Adžamovaca i Katolička osnovna škola iz Požege.

Konačni poredak izgledao je ovako:
1. OŠ „Mato Lovrak“, Nova Gradiška (vjeroučenici: Mia Arić, Ana Ćepić, Sara Ćepić, Amalija Tkalčec; mentorica: Andrijana Petrović) – 97,25 bodova.
2. OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo (vjeroučenici: Marta Barić, Anamarija Budimir, Ana Jambrek i Klaudija Mahaček; mentor: Milorad Bandalo) – 96,25 bodova.
3. OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Virovitica (vjeroučenici: Maja Tomljanović, Ema Crnogaj, Mihael Grgurević, Julija Prevedan; mentor: Kristina Kranjčević) – 96,25 bodova.

pozeska3

Biskupijskom/međužupanijskom natjecanju iz vjeronauka za srednje škole koji se odvijao u prostoru Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi pristupile su: Ekonomska i turistička škola iz Daruvara, Tehnička škola iz Daruvara, Srednja škola Isidora Kršnjavoga iz Našica, Gimnazija iz Nove Gradiške, Srednja škola iz Novske, Srednja škola “Stjepan Ivšić” iz Orahovice, Srednja škola iz Pakraca, Gimnazija iz Požege, Katolička gimnazija s pravom javnosti iz Požege, Obrtnička škola iz Požege, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege, Tehnička škola iz Požege, Industrijsko-obrtnička škola iz Slatine, Srednja škola Marka Marulića iz Slatine, Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice, Industrijsko-obrtnička škola iz Virovitice, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, Strukovna škola iz Virovitice i Tehnička škola iz Virovitice.

Natjecanje se odvijalo istim redoslijedom kao i za osnovne škole, a rezultati za prva tri mjesta izgledaju ovako:
1. Gimnazija, Nova Gradiška (vjeroučenici: Veronika Jelinić, Anita Čevizović, Ana Didar, Tihana Pereković; mentor: Petar Jurišić) – 84,00 bodova
2. Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi (vjeroučenici: Marija Prpić, Maria Franjić, Jelena Dorić, Ružica Antolović; mentor: Marijan Pavelić) – 78,00 bodova.
3. Srednja škola Stjepana Ivšića, Orahovica (vjeroučenici: Valentina Šalković, Lana Biondič, Marina Halgaš, Matea Milovac; mentor: Nikola Bernat) – 75,00 bodova.

Prvoplasirani će predstavljati Požešku biskupiju na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 6. – 8. travnja o. g. u Rijeci.

pozeska2

(www.glas-koncila.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content