Projekt “Četiri godišnja doba”: Radionica na temu zime u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji Virovitica

U srijedu 9. ožujka u sklopu projekta „ Četiri godišnja doba“ održala se na temu zime druga od četiri radionice. Podsjetimo, prva radionica održana je u studenom prošle godine, na temu jeseni. Ovaj projekt ove se godine prvi puta provodi u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici. Njegov cilj je upoznati učenike s likovnim i glazbenim umjetničkim djelima inspiriranim godišnjim dobima te im pokazati kako slikarskim tehnikama na papir prenijeti svoj doživljaj slušanog djela. Profesorica Nikolina Mihić i profesor Perica Mihaljević učenicima prvog razreda predstavili su djela stvorena na temu zime nakon čega je prof. Mihić ponudila razne tehnike slikarskog izražavanja. Učenici su zatim poslušali odabrana glazbena djela iz razdoblja baroka, klasike, romantike i dvadesetog stoljeća:

Zimu A. Vivaldija, Zimu iz oratorija „Četiri godišnja doba“ J.Haydena, Ožujak iz ciklusa „Godišnja doba“ P.I. Čajkovskog, i Sedmu simfoniju D. Šostakoviča.

Za vrijeme slušanja učenici su vlastite impresije nastojali pretočiti slikanjem i crtanjem na papir. Radionica je protekla u vedrom i radišnom raspoloženju. Najzanimljivija od nastalih likovnih djela bit će izložena na kraju nastavne godine na izložbi zajedno s djelima s ostalih radionica.

Slijedeća radionica iz ovog projekta održat će se u travnju. (www.kkg-vtc.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content