Na Svjetsko prvenstvo u oranju najvjerojatnije će naš orač Goran Šebalj

Udruga orača virovitičko-podravske županije u četvrtak 17. ožujka u restoranu “Park” u Suhopolju održala je godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je dopredsjednik udruge, ujedno i trener državne oračke reprezentacije Siniša Hrgović podnio izvješće o radu udruge u prošloj godini te predložio plan rada za ovu godinu. Pri tom je istakao neke od važnijih aktivnosti u ovoj godini, između ostalog pripremu za 12. županijsko natjecanje orača koje će se u srpnju održati u općini Čađavica, pripreme za državno natjecanje koje će se u kolovozu održati u Velikoj Gorici, te pripreme za stručno putovanje na Svjetsko prvenstvo u oranju koje će se u rujnu ove godine održati u Yorku u Engleskoj i na kojemu će najvjerojatnije nastupiti orač iz Virovitičko podravske županije Goran Šebalj koji je na prošlogodišnjem državnom natjecanja u Suhopolju osvojio drugu nagradu.

Naime, prvoplasirani u plugovima premetnjacima Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije, najavio je da mu termin održavanja Svjetskog prvenstva ne odgovara i da najvjerojatnije neće nastupiti na njemu. U tom slučaju Šebalj će biti ukupno četvrti orač iz naše županije koji je sudjelovao na Svjetskim prvenstvima u oranju, po ćemu će naša županija biti jedinstvena u Hrvatskoj.

Sve nazočne, među kojima su osim članova udruge bili i djelatnici Područne savjetodavne službe, te načelnici općina Pitomača, Sopje i Čađavica, Željko Grgačić, Josip Granjaš i Mirko Rončević, pozdravili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković i u ime općine Suhopolje koja je dva puta unazad 5 godina bila domaćin državnog prvenstva u oranju, načelnik općine Marijan Brlek. (www.icv.hr; bs)