Glasnici istine na obljetnici akcije ˝Baranja˝

Članovi udruge Maratonci VPŽ ˝Glasnici istine˝ Tutenov, Nikolić, Medved, Dolovski te Zvonimir i Goran Špehar  sudjelovali su na 3. memorijalnom maratonu “Život za život” organiziranom u povodu 24. obljetnice akcije Baranja. U toj akciji izvedenoj 03.04.1992. godine, poginulo je 17 pripadnika 107. valpovačke brigade HV dok ih je 87 ranjeno. U sjećanje na njih, 25 maratonaca članova klubova i udruga: Barabera iz Belišća,Udruge Zdravo trčanje iz Osijeka,Maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka te slatinskih Glasnika istine trčalo je od Belog Manastira do spomen obilježja poginulim pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća dionicu dugu 20 km.

Na startu u Belom Manastiru ispred spomen obilježja “Sveto Hrvatsko tlo” sudionike ovog Memorijalnog maratona ispratili su gradonačelnik grada Belog Manastira Ivan Doboš ,Josip Bartolić ratni zapovjednik 2.bojne 135,baranjske brigade i 9.domobranske pukovnije Hv.   te , predstavnici udruga iz Domovinskog rata grada Belog Manastira.

U  službenom  vojnom  protokolu  polaganja vijenaca i cvijeća kod spomen-obilježja  sudjelovali su razne delegacija  i izaslanici predsjednice i ministra branitelja a s svojim izvedbama svečanost su upotpunili pripadnici Klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj Program  obilježavanja 24.obljetnice akcije ˝Baranja˝završio je u 19 sati misom zadušnicom za poginule u crkvi svetog Josipa Radnika u Belišću.(www.icv.hr, pt)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content