Foto: U Virovitici proslavljeno 20 godina Hrvatskog centra Assitej

Svečana proslava 20 godina Hrvatskog centra Assitej održana je u Kazalištu Virovitica. Započela je otvaranjem izložbe festivalskih plakata iz proteklih 20 godina rada Centra te osvrtom urednika Bože Čovića na knjigu “Zvonko Festini – Karizmatični bard hrvatskog lutkarstva”.

img_3457-small

Nakon svečanosti u predvorju kazališta, na pozornici je uslijedio šaljivi program, koji su vodili bivši predsjednici Miran Hajoš i Romano Bogdan te sadašnji predsjednik Centra Leo Vukelić, prošavši kroz povijest vodeće, krovne udruge kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj. Na pozornicu su pozvali i virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina koji je uputio čestitke za 20. rođendan Centra. Kroz program publika je uživala i u kratkim isječcima iz čak 7 različitih predstava kazališta iz cijele Hrvatske, a za kraj su ostale nagrade. Predsjednici su dodijelili 27 priznanja svima koji su doprinijeli radu i razvoju Hrvatskog centra Assitej i hrvatskog kazališta za djecu i mlade u cijelosti, a potom i nagrade za umjetnička ostvarenja s posljednjeg 19. Susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade iz Čakovca ove godine.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12493″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]