U inicijativi “40 dana za život” u Virovitici sudjelovalo više od 70 molitelja

Internacionalna Udruga „40 dana za život“, čiji je moto rođenje svakog začetog djeteta, na Trgu kralja Tomislava izložili su razne predmete namijenjene za djecu i ekološke proizvode kako bi podsjetili sugrađane na inicijativu i svrhu postojanja Udruge. Sredstva koja su prikupili od prodaje namijenjena su potrebama Udruga „40 dana za život“ i „Betlehem“, koja u Hrvatskoj ima pet kuća za smještaj mladih žena u trudnoći i kojima je to potrebno. Uz brojne građane štand je posjetila i zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac.

Udruga „40 dana za život“ svoj hod započela je u Americi, a u Hrvatskoj se ove jeseni uključilo čak 25 gradova, a Virovitica po treći put. Udruga dva puta godišnje organizira kampanje u kojima se moli pred bolnicom, gdje se u današnje vrijeme rađa život, ali i nažalost oduzima. U Virovitici je ove jeseni bilo uključeno više od 70 molitelja, koji su se izmjenjivali kroz tih 40 dana. Svaki dan su bdjeli osam sati i tako je nastalo puno novih ideja, poznanstava, novih molitvi i tekstova.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Željka Đaković)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12585″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]