FOTO: Proslava Vincekova u virovitičkom vinogorju

Svaki pravi vinogradar koji drži do sebe i svog truda zaputio se proteklog vikenda u vinograd kako bi proslavio Vincekovo, jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana, uz koji je precizno propisan obred koji valja obaviti. Na blagdan sv. Vinka, koji je obilježen i u virovitičkom vinogorju, započela je i nova vinogradarska godina.

Tako je uz Udrugu vinogradara i voćara “Sveti Vinko, koja je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Virovitice Vincekovo proslavlila u vinogradu OPG-a Barčan u Golom Brdu, ovaj vinogradarski blagdan proslavljen i u vinogradima Vlade Ribarića, Zlatka Đurđevića, Franje Dvojaka te u Drokanovom brdu, vinogradu Damira Kaladića. (www.icv.hr; zc; foto: Zlatko C., čitatelji)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12786″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]