Virovitički list: Mirjana Žagar jedini je ženski kuglački sudac i “katica za sve” u virovitičkom kuglanju

* Željela bih da kuglanje bude još popularnije u našem gradu i županiji, posebice kada je riječ o mlađim ljudima. Lige postoje, dobra volja također, a ni snage ne nedostaje. Kuglana nam je obećana i strpljivo čekamo da se to obećanje ispuni, kazuje nam Mirjana Žagar

Kuglanje u Virovitičko-podravskoj županiji ima dugu tradiciju, a od nedavno naš grad je iznjedrio i predstavnika 1. B kuglačke lige regije Sjever, Šećeranu VIRO. Osim njih naše ženske ekipe Sloboda TVIN i Pitomača natječu se u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi regije Istok, a klubovi Slatina, HVIDRA VTC, Pitomača i Orahovica – muškarci, članice su 3. kuglačke lige zona Osijek.

Imamo i Županijsku kuglačku ligu, a vrlo aktivni su i rekreativci u Virovitičkoj rekreativnoj kuglačkoj ligi, popularnom VIRKL-u. Ono što je tužno jest činjenica da od nedavno imamo samo jednu kuglanu, a ni ta nije od Grada Virovitice već od poduzeća TVIN Virovitica koja se uz dobru volju i suglasnost direktora TVIN-a Ivana Slamića iznajmljuje na korištenje kuglačima. Nekada je radila i kuglana u virovitičkom dvorcu, ali zbog neadekvatnih uvjeta i preuređenja dvorca s razlogom je zatvorena.

MIRJANA ŽAGAR JE KATICA ZA SVE U VIROVITIČKOM KUGLANJU

No, istina je drugačija jer sve to treba pomno organizirati i paziti da sve bude u redu, a tu nastupa i junakinja ove naše priče, ugostiteljska djelatnica, jedini ženski kuglački sudac i jedina ženska ruka u svemu tome – 50-godišnja Mirjana Žagar iz Virovitice.

Mirjana je majka troje djece, djelatnica je Sportske udruge TVIN Virovitica, a vrlo je aktivna i na drugim poljima. Dopredsjednica je žena HSP-a dr. Ante Starčević na razini Hrvatske, predsjednica je Županijskog kluba žena HSP-a AS i dopredsjednica virovitičkog ogranka HSP AS, članica je Udruge Ličana “Vila Velebita” Virovitica te volonterka Dnevnog boravka Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr; bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content