“Zima i snjegović” u Igraonici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

U još jednoj u nizu kreativnih radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici najmlađi su na kreativan, zabavan i edukativan način obilježili trenutno godišnje doba – zimu. Igraonica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica organizirala je pričaonicu i kreativnu radionicu za predškolsku djecu pod nazivom „Zima i snjegović“. Radionica je započela čitanjem slikovnice „Kako je snijeg pao“ Ivane Guljašević i Brune Kumana, nakon čega su djeca imala priliku izraditi snjegoviće koji se spominju u slikovnici. Voditeljica igraonice Ivana Molnar, prateći radnju slikovnice, djeci je pojasnila što znače određeni karakteri koje su snjegovići u slikovnici posjedovali i tako im omogućila da samostalno odluče kojeg karaktera će njihov snjegović biti: veseo, tužan, ljutit ili začuđen.

Snjegoviće su izrađivali od starih CD-a obojenih u bijelu boju na koje su lijepili oči, nos i šešir te na koncu na licu nacrtali odabranu emociju kojom su odredili karakter snjegovića. Dio snjegovića će ponijeti doma, dok će dio biti izložen kako bi i ostali korisnici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica mogli vidjeti njihove radove.

(www.icv.hr,ml;foto:Mirjana Lukačić)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12772″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]