Alternativa za vas: Proljetna detoksikacija u 5 jednostavnih koraka

Nakon duge zime, kada u našoj prehrani nedostaje svježeg voća i povrća, mogu se pojaviti neugodni simptomi poput kroničnog umora, glavobolje, depresije i pada imuniteta.
Iskoristite proljeće kako biste napunili organizam vitaminima i mineralima, očistili ga od toksina i pripremili za sljedeće razdoblje.
Iako detoksikaciju možete napraviti u bilo koje doba godine, proljeće je najbolje vrijeme za to. U prirodi je proljeće doba buđenja, obnove i rasta. Ritam našeg tijela povezan je s ritmom prirode. Za naš organizam proljeće je vrijeme regeneracije. Zbog toga je to idealno doba za čišćenje organizma.

Detoksikacija u 5 jednostavnih koraka
Čišćenje organizma ne mora biti komplicirano. Pridržavajte se nekoliko jednostavnih uputa i uskoro ćete se osjećati puni energije.

1. Voće
Konzumirajte što više voća. U bilo kojem obliku – svježe, suho, zamrznuto ili u sokovima – voće će vam donijeti energiju i vitalnost.

2. Voda
Pijte što više vode! Voda je presudna za vaše zdravlje jer igra ulogu u svim fiziološkim procesima organizma. Voda je neizostavan dio svake detoksikacijske dijete. Pijte 8 do 10 čaša obične ili negazirane vode svakog dana. Voda pomaže eliminaciji toksina iz organizma te poboljšava metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

IMG 5761

3. Zeleno povrće
Povrće – posebno zeleno povrće (brokula, kelj, špinat) – bogato je vitaminima i mineralima, poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina i uz sve to sadrži vrlo malo kalorija. Jedite ga što više – u sirovom obliku, dinstano ili kuhano na pari, u salatama ili u domaćim zelenim sokovima.

4. Integralne žitarice i mahunarke
Integralne žitarice i mahunarke odličan su izvor antioksidansa, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana. Uključite u vašu prehranu divlju ili smeđu rižu, kruh od integralnog brašna, kus-kus, bulgur, heljdu, integralnu tjesteninu, različite vrste graha, leću, slanutak.

5. Limun
Limun je idealna namirnica za čišćenje organizma jer pomaže eliminirati toksine iz tijela. Započnite dan čašom tople vode u koju ste istisnuli pola limuna. Odmah ćete se osjećati bolje, a nakon kratkog vremena primijetit ćete da imate sve više energije i uspješno gubite kilograme.

Opširnije pročitajte u novom broju Virovitičkog lista…

(Virovitički list, alternativa-za-vas.com)

alternativa za vas

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content