Tvrtka Plin VTC u 2016. ostvarila dobit od 434.785,00 kuna

U prostorijama virovitičke komunalne tvrtke PLIN VTC održana je Skupština društva. Na sjednici kojoj su nazočili svi udjeličari načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, obnašatelj dužnosti načelnika Općine Gradina Marko Ajček, načelnik Općine Suhopolje Marijan Brlek, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, direktor tvrtke Zvonko Kožnjak između ostalog podnio je Godišnje izvješće o radu za 2016. godinu. Iz izvješća je vidljivo da je tvrtka ostvarila prihode u iznosu od 35.365.657,00 kuna te rashode u iznosu 34.930.871 kunu odnosno poslovna godina završena je pozitivnim rezultatom te je utvrđena dobit u iznosu od 434.785,00 kuna

Kako je istaknuo direktor Zvonko Kožnjak tijekom navedenog razdoblja između ostalog proveden je Plan sanacije i mjera za smanjenje gubitaka poslovanja u 2016. godini, izvršeni planovi prodaje u distribuciji i opskrbi plinom iznad zadanih veličina te napravljen novi ustroj tvrtke uz zadržavanje postojećeg broja radnika. Sve to ostvareno je uz cijenu plina koja je u prošloj godini bila za čak 25% niža.

Rezultate u 2016. godini uz načelnike pohvalio je i virovitički gradonačelnik i predsjednik Skupštine Ivica Kirin posebno istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da je unatoč smanjenju cijena plina, što je najvažnije za građane, tvrtka prošlu godinu završila pozitivno. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content