FOTO: VOĆIN NE PAMTI OVAKVO NEVRIJEME: U samo 15 minuta led “potukao” krovove kuća, usjeve, voćke i vrtove

Sinoćnje nevrijeme zahvatilo je i našu županiju, a najviše je stradao istočni dio uključujući i općinu Voćin koja ne pati ovakvo nevrijeme. Led veličine kokošjeg jajeta padao je neprekidno petanaestak minuta, a uslijed toga stradala su domaćinstva, pa čak i domaće životinje i kućni ljubimci. Na desetak kuća u tom naselju uništen je crijep, stradali su voćnjaci i povrtnjaci, a velike štete pretrpio je i kukuruz.

MG 6776Načelnik Općine Voćin Predrag Filić već je nabavio crijep za uništena krovišta, a u tijeku je obilazak terena, nakon kojeg će uslijediti podnošenje zahtjeva Županiji za proglašenje elementarne nepogode na tom području.

MG 6758Jedan od onih koji je pretrpio najveće štete je Miroslav Barešić kojemu je led uništio crijep, fasadu na kući, osobni automobil, a nažalost stradalo je i nekoliko janjadi i kokoši. I njegovi prvi susjedi Jozo Martinović i Zora Lukić nisu puno bolje prošli jer im je krupan led nošen jakim vjetrom razlupao krovove, stradali su im voćnjaci i povrtnjaci.

MG 6740Tamo smo zatekli i načelnika Općine Voćin Predraga Filića koji je obećao svu moguću pomoć stradalima uslijed nevremena, a točni podaci, odnosno materijalna šteta saznat će se naknadno.

Opširnije donosimo u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, bs, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”419718″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content