U srednjim školama u Pitomači i Virovitici održane radionice na temu posljedice katastrofa izazvanih klimatskim promjenama

U sklopu projekta EPICURO održana je radionica u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači, te Tehničkoj školi Virovitica. Tema radionica bila je: Jačanje svijesti o pripravnosti na katastrofe koje nastaju kao posljedica klimatskih promjena.

Cilj projekta je pojačati svijest građana o prilagodni na klimatske promjene te poboljšati mogućnost građana da aktivno odgovore na posljedice katastrofa izazvanih klimatskim promjenama. Radionicu su održali djelatnici institucija koje se bave posljedicama, prevencijom i odgovorom na katastrofe, HGSS Stanica Orahovica (Ivica Kašuba), Zavod za javno zdravstvo sv. Rok Virovitičko-podravske županije (Miroslav Venus) i Crveni križ Virovitica (Dražen Jendrašić).

IMG 4571Na radionici je bilo riječi o posljedicama klimatskih promjena kao što su poplave i oluje, toplinski val, suše i požari, utjecaj ekstremnih vremenskih prilika na porast kroničnih bolesti, promjena u epidemiologiji zaraznih bolesti kao i o odgovorima, tj. što učiniti kako bi šteta od posljedica bila što manja.

U utorak 24. listopada, radionice u sklopu projekta EPICURO, održat će se u Slatini (Srednja škola Marka Marulića) i Orahovici (Srednja škola Stjepana Ivšića). (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content