Virovitički Mali park neće mijenjati naziv, a uređenjem će imati više stabala i hortikulturalnih sadržaja

blank

Gostujući u Aktualnom prijepodnevu Radio Virovitice, Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA, osvrnula se i na prosvjed nekolicine građana nezadovoljnih budućim uređenjem virovitičkog Malog parka.

Kako je Tihana Harmund istakla, Mali park neće mijenjati svoje ime, a njegovim uređenjem na temu meda i pčelarstva imat će više stabala i hortikulturalnih sadržaja.

parkich6

Projekt “Razvoj pčelarstva kroz prekogranične turističke rute” odobrenog u sklopu Interreg V-A programa suradnje s Mađarskom, vrijedan je 252.314 eura, a stopa sufinanciranja od strane EU je 85 posto, odnosno 214.467 eura.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju turizma i poboljšati turističku ponudu u prekograničnom području uspostavljanjem novih turističkih točaka i stvaranjem zajedničkog brenda.
Aktivnosti projekta uključuju stvaranje Strategije za razvoj pčelarstva, razvoj prekogranične “Bee-safari” turističke rute, edukacije za pčelare, kao i pčelarski program obuke za nezaposlene, organiziranje natjecanja i studijskog putovanja te revitalizaciju Malog parka u Virovitici.

Uspostavit će se 35 točaka gdje se nalaze naši najpoznatiji pčelari, što će u budućnosti biti jedna nova turistička ruta. Ključna aktivnost u sklopu projekta je revitalizacija Malog parka u središtu Virovitice koji će biti uređen na temu meda i pčelarstva te će ujedno biti i polazišna točka turističke rute, naglasila je ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.
(www.icv.hr, zc)