NESREĆE NISU DOVOLJNO UPOZORENJE Vozači i dalje divljaju, rekorder tjedna vozio 134 km/h kroz naselje

Prošlog tjedna evidentirano je 11 prometnih, gdje su u tri nesreće nastradale osobe, a osam ih je rezultiralo materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama ozlijeđeno je šest osoba, dva vozača i dva putnika u osobnim automobilima zadobili su teške tjelesne ozlijede, dok su biciklist i putnik u osobnom automobila lakše ozlijeđeni.

Prošlog je tjedna utvrđeno 409 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 171 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila 134 km/h utvrđena je u subotu oko 11.30 sati u Terezinom Polju, na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 3 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije
Policija je jučer (nedjelja) od 14 do 22 sata na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica provela akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila. Kod 28 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor tijekom provedbe akcije je utvrđeno ukupno 56 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 56 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

(www.icv.hr, ml; PU VPŽ; foto:kt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content