DAN OPĆINE CRNAC Obilježavanje započelo izložbom rukotvorina i smotrom folklora

Sadržajima u cilju očuvanja slavonske kulturne baštine započelo je obilježavanje Dana općine Crnac. Riječ o smotri folklora te izložbi rukotvorina na kojoj su se predstavile Udruga žena iz Josipova, Rukotvorine Zdenci, Sekcija vezilja KUD-a Slavonac Podravska Moslavina te Udruga domaćina CER Crnac, a svoje sjajne i nevjerojatne likovne radove predstavila i je mlada umjetnica iz Crnca Tijana Faktor.
1706smotracrnac8

Na smotri folklora nastupili su Tamburaški sastav “Bekrija” Osnovne škole ivana gorana Kovačića Zdenci pod ravnanjem Roberta Vojvodića, KUD-ovi “Izvor” Donja Motičina, “Slavonac” Podravska Moslavina i “Zdenac” Zdenci te dječje folklorne skupine KUD-a Crkvari i Osnovne škole Veliki Rastovac. Organizator je udruge CER, a pokrovitelj Općina Crnac.

1706smotracrnac6

-Iako još uvijek nemamo svoje kulturno-umjetničko društvo, trudimo se koliko možemo da očuvamo kulturnu baštinu svoga kraja, a posebno Slavonije. U tom cilju i organiziramo ova dva sadržaja, a nadamo se kako će nastupi folkloraša privući mlade iz Crnca te one nešto starije čije srce još uvijek igra uz zvuk tamburice, da se okupe i da konačno pokrenemo kulturno-umjetničko društvo koje bi zasigurno donijelo visoku kulturnu razinu našoj općini. Od srca hvala svim sudionicima i izložbe i smotre što su došli i pomogli nam da zajedno uljepšamo naš Dan općine – rekla je predsjednica Udruge CER Crnac Nikol Velić.

1706smotracrnac5

Izložbu i smotru otvorio je načelnik općine Mato Damjan.

-Moram pohvaliti Udrugu CER koja ulaže ogromne napore u organizaciju niza sadržaja kroz godinu, a posebno su aktivni u obilježavanju Dana općine. Bila je ovo sjajna večer i odličan početak obilježavanja Dana općine, a sve mještane pozivam da se odazovu i narednim – rekao je načelnik Damjan. Večer pjesme i plesa završena je zabavom za sve nazočne, a kulminacija večeri bila je i pobjeda Vatrenih koja je donijela posebno raspoloženje. (www.icv.hr, vg)

1706smotracrnac7

1706smotracrnac3

1706smotracrnac2

1706smotracrnac1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content