Udruga Jaglac potpisala ugovor za projekt „Učim, radim, pomažem“ putem kojeg će biti zaposleno šest žena koje će skrbiti za 30 korisnika

Lijepe vijesti stigle su iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Udruzi Jaglac odobren je projekt „Učim, radim, pomažem“ ukupne vrijednosti 1.543.462,16 kuna. Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i predsjednica Udruge Đurđa Šimatović, potpisali su u Karlovcu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Učim, radim, pomažem“. Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Tehničku pomoć u pripremi i pisanju projektne prijave pružila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Udruga Jaglac nositelj je projektne prijave s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina i Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica. Provedba projekta planirana je u trajanju od 30 mjeseci, a namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Predviđeno je zapošljavanje 6 žena. Zahvaljujući ovom projektu bit će pružena podrška i potpora te briga o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, za 30 krajnjih korisnika. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine potrebne za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora. Isto tako, iz projekta će biti osigurana sredstva za kupovinu bicikala za svaku djelatnicu kao vid pomoći kod obavljanja poslova. Nadalje, ciljna skupina imat će mogućnost dodatnog obrazovanja, te stjecanje uvjerenja o osposobljenosti i tako će postati konkurentnije na tržištu rada.

Ukupno na području Virovitičko-podravske županije prijavljeno je 11 projektnih prijedloga, te se čekaju daljnja odobrenja. (www.ravidra.hr)