OPREZ, STIŽE NEVRIJEME: Za vikend ipak stabilnije i sunčanije

Pred nama je još jedna “burna” noć. Sa zapada se približava ciklona koja donosi kišu i grmljavinu. METEOALARM je izdao žuto upozorenje. Mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine 30-60 % BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.

Meterolozi za sutra također najavljuju u većini krajeva promjenljivo i nestabilno, lokalno uz pljuskove i grmljavinu. Mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi i obilnija oborina, osobito u zapadnim predjelima. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27, na Jadranu od 26 do 30 °C.

Do kraja tjedna očekujemo povremenu kišu ili pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom. Mjestimice će postojati uvjeti za izraženije grmljavinsko nevrijeme. Najveća vjerojatnost za izraženije nestabilnosti je tijekom petka i subote u prvom dijelu dana. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 15°C do 18°C . Najviše dnevne od 25°C do 28°C ili koji stupanj više. Vjetar slab do umjeren, tijekom četvrtka i petka južnih smjerova. Tijekom subote i nedjelje sjevernih smjerova. UV- indeks nizak i umjeren. Tijekom subote i nedjelje visok i vrlo visok.

U tjednu pred nama očekujemo postupan porast temperature zraka. Atmosfera će biti stabilnija, no i dalje će se zadržati nestabilno vrijeme. Povremena kiša ili kratkotrajni pljuskovi koji mogu biti praćeni grmljavinom neka ne iznenade osobito sredinom dana te tijekom poslijepodneva. Ipak sunčanog i suhog vremena neće nedostajati. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 14°C do 18°C. Najviše dnevne od 25°C do 30°C. Vjetar slab do umjeren. Pretežno južnih smjerova. UV-indeks umjeren, visok i vrlo visok. (www.icv.hr, Kristijan Paljar)