Virovitičko-podravska županija je regija partner 16. Ekobisa u Bihaću

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović je na temelju inicijative Privredne komore Unsko-sanskog kantona iz Bihaća (BiH) potvrdio sudjelovanje Virovitičko-podravske županije kao regije-partnera na 16. međunarodnom sajmu ekologije Ekobis 2018., koji će se održati u Bihaću, BiH, 13. – 15. rujna 2018. godine.

Izaslanstvo sajma Ekobis, u kojem su bili generalni sekretar Privredne komore Unsko-sanskog kantona Nihad Šušnjar i stručni suradnik Enes Ružnić posjetilo je Virovitičko-podravsku županiju, gdje su razgovarali o međusobnim daljnjim aktivnostima sa zamjenikom župana Darkom Žužakom i direktorom HGK – Županijske komore Virovitica Milanom Vanđurom, te su uputili poziv da Virovitčko-podravska županija bude regija-partner na ovogodišnjem sajmu Ekobis.

Na temelju dugogodišnje uspješne suradnje komora: Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Privredne komore Unsko-sanskog kantona, sajmova: Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo i Međunarodnog sajma ekologije Ekobis, ali i uspostavljenih gospodarskih odnosa, realizira se inicijativa da Virovitičko-podravska županija bude regija-partner sajma Ekobis 2018.

Privredna komora Unsko-sanskog kantona, na temelju suradnje s HGK – Županijskom komorom Virovitica organizira, na bazi reciprociteta, predstavljanje gospodarstva Unsko-sanskog kantona na sajmu Viroexpo u Virovitici, prema mišljenju predstavnika Privredne komore Unsko-sanskog kantona „jednom od najboljih sajmova u Hrvatskoj, koji je postao i zaštitni znak, kako Virovitice, tako i Virovitičko-podravske županije“, a HGK – Županijska komora Virovitica predstavljanje gospodarstva Virovitičko-podravske županije na sajmu Ekobis u Bihaću.

Nastup izlagača iz Virovitičko-podravske županije, na sajmu Ekobis 2018., realizirat će zajednički HGK – Županijska komora Virovitica i Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, HGK-Županijska komora Virovitica)