Virovitica u četvrtak treći najtopliji grad u Hrvatskoj: U petak se “kuhamo” na 33°C u hladu, u subotu “hladan tuš”

Virovitica je jučer (četvrtak) bila treći najtopliji grad u Hrvatskoj s temperaturom zraka od 34.1°C. Naravno, 34.1°C izmjereno je u hladu, što znači da su temperature na otvorenom prelazile 40°C. Danas ćemo se „kuhati“ na 33°C, a od sutra nas čeka „hladan tuš“.

Velik broj građana se veseli promjeni koja je pred nama. Pogoršanje vremena dolazi tijekom subote i nedjelje. Za vikend nas čeka osjetniji pad temperature zraka, kada će se jutarnje temperature uglavnom kretati od 18°C do 20°C. Tijekom subote najviši dnevni hod imat ćemo oko 28°C, a tijekom nedjelje 23°C. Uz promjenu vremena i pad temperature zraka, tijekom vikenda očekujemo i naglo okretanje vjetra s južnih na sjeverne smjerove.

Idući tjedan obilježit će uglavnom suho vrijeme. Temperature zraka niže u odnosu na višegodišnji prosjek. Tako ćemo tijekom sljedećeg tjedna jutarnje vrijednosti imati od 10°C do 13°C, a najviše dnevne vrijednosti će se kretati od 23°C, tijekom ponedjeljka, do 25°C ili možda koji stupanj više od sredine tjedna.

Današnjih 33°C nisu niti blizu temperaturnom maksimumu koji je zabilježen na današnji dan 2012. godine kada smo se zaista „pržili“ na 40.0°C. No kako bilo, čini se kako su ovako vrući dani iza nas, stiže nam puno ugodnije i svježije vrijeme. (www.icv.hr, kp, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content