Grad Virovitica uložio pola milijuna kuna u obnovu učionica razredne nastave u Brlićima

Uz radove na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u sklopu projekta vrijednog gotovo 7 milijuna kuna, kojeg je prijavila gradska Razvojna agencija VTA, Grad Virovitica proveo je i jedan manji projekt u cilju podizanja standarda učenika i djelatnika škole.

Naime, na inicijativu ravnatelja škole Ivice Tomljanovića, izvršena su dodatna ulaganja u sanaciju stropova u krilu razredne nastave, odnosno u sjevernom krilu škole.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice stropovi nisu obnavljani od same izgradnje osnovne škole te ih je načeo „zub vremena“, što je narušilo statiku zgrade. Vrijednost radova iznosila je oko 550.000 kuna, a uključivali su sanaciju stropova i kompletno ličenje učionica.

Grad Virovitica time nastavlja s ulaganjem u školstvo i obrazovanje, kako putem EU fondova tako i vlastitih sredstava kako bi se poboljšali materijalno-tehnički uvjeti u zgradama odgoja i obrazovanja te kako bi samim time boravak u istima bio ugodniji. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content