Svečanost početka radova na izgradnji novog poduzetničkog inkubatora u Pitomači u ponedjeljak, 10. rujna

Foto: M. Turkalj

U ponedjeljak, 10. rujna, s početkom u 13 sati u Kladarama, Poduzetnička zona Rakitka 1, održat će se svečanost početka radova na izgradnji novog poduzetničkog inkubatora u Pitomači.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor tvrtke Bistra d.o.o. iz Đurđevca Krešimir Habijanac potpisali su ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Pitomači. Nakon provedenog postupka javne nabave, vrijednost ugovora iznosi 11.761.221,34 kune.

Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U navedena tri inkubatora, predviđeno je da će u punom kapacitetu biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika.

Foto: K. Toplak

Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača.

Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, gradit će se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja. (www.vpz.hr)