FOTO U Parku 136. slatinske brigade obilježen Svjetski dan cerebralne paralize i održana “Bajkaonica za pet”

- PROMO -

U okviru javnozdravstvenog projekta ”Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji uključuje aktivnosti ”Volonteri u parku” i ”Hodanjem do zdravlja”, obilježen je i Svjetski dan cerebralne paralize.

Za vrijeme dok su odrasli hodali ulicama grada Slatine, ”Volonteri u parku” organizirali su ”Bajkaonicu za pet” Društva Naša djeca Slatina. Studentica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta provodila je razvojno poticajne i osjetilne aktivnosti kroz igru, demonstrirala razvojno-prikladne igre koje potiču kognitivni razvoj djece, te način izrade korisnih igračaka od materijala iz svakodnevne uporabe, a Udruga osoba s invaliditetom organizirala je druženje i razmjenu informacija s ciljem podizanja znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi, povodom Svjetskog dana cerebralne paralize.

Svu djecu, sudionike ”Bajkaonice za pet”, Nivea Beiersdorf nagradila je djeci prilagođenim i korisnim darovima.

”Bajkaonica za pet” dio je projekta društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska ”Neka odrastanje bude dječja igra” kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Projekt je pokrenut je 2014. u sklopu NIVEA globalne inicijative ‘NIVEA-stalo nam je do obitelji” u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

Cilj održavanja ”Bajkaonice za pet” je što više djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedačica, kako bi se djecu potaknulo na razmišljanje, kreativnost, maštu i razigranosti.

Vrlo lijepo organizirano prijepodne prepoznali su brojni roditelji s djecom, pa je park, osim suncem, bio obasjan dječjim osmjesima, veseljem i igrom. (www.icv.hr, adf, DND Slatina; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”483717″]

Povezane vijesti

Skip to content