Tvrtke drvno-prerađivačke industrije s područja Virovitičko-podravske županije na sajmu Ambienta 2018.

Na Zagrebačkom velesajmu, od 10. do 14. listopada, održava se 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije “Ambienta 2018”, na kojem izlaže 332 izlagača iz 32 zemlje na prostoru od 20.000 četvornih metara.

Na sajmu izlaže sedam sudionika drvno-prerađivačke industrije iz Virovitičko – podravske županije: Ciprijanović iz Orahovice, Contorte, Pro Wood i Select iz Virovitice, Pan parket iz Čačinaca, Hrastico iz Pitomače, te Panonski drvni centar kompetencija iz Virovitice.

IMG 22 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Na svečanosti otvorenja govorili su: Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam i Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, koji je i otvorio ovogodišnju Ambientu.

IMG 34 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

-Prerada drva i proizvodnja namještaja spadaju u red izrazito izvozno orijentiranih grana budući da 71 posto prihoda ova djelatnost realizira prodajom na inozemnim tržištima. Ovaj sektor ostvaruje 8 posto hrvatskog izvoza, a proizvodi hrvatske drvne industrije globalno su traženi, primjerice: parketi, vrata, prozori i namještaj od slavonskog hrasta, ali i drugih vrsta drveta – istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević na otvorenju 45. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta.

IMG 55 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

U sedam paviljona Zagrebačkog velesajam tvrtke se na Ambienti predstavljaju kroz sljedeće tematske cjeline:

AmbiDOM – namještaj, kuhinje, kupaonice, madraci, podne obloge i parketi, vrata, prozori, kamini, zavjese i dekoracije za dom;

AmbiPRO – materijali, masivne ploče, oprema i strojevi;

DESIGN ZONA – noviteti u industriji namještaja te novi trendove uređenja interijera.
Realizacija na partnerskoj razini u izlagačkom, programskom i promotivnom segmentu obuhvaća intenzivnu suradnju s Gradom Zagrebom, pokroviteljima sajma Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, te ostalim partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Šumarskim fakultetom i Hrvatskim šumama.

IMG 41 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Drvni sektor kao strateška grana gospodarstva Republike Hrvatske privlači pažnju domaće javnosti budući se oslanja na domaće resurse koji su kvalitetni, certificirani i dostupni, a putem Ambiente kao komunikacijske platforme ukazuje na važnu ulogu u industriji koju predstavlja.

IMG 64 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Veliki broj hrvatskih proizvođača namještaja i drvo proizvođača prezentira se na ovogodišnjoj Ambienti. Potporu njihovu nastupu na Salonu dala je Hrvatska gospodarska komora, te broj izlagača bilježi rast za 52% u odnosu na prošlu godinu.

IMG 40 Custom
foto: HGK – Županijska komora Virovitica

Izložbeni prostor izlagača iz Virovitičko-podravske županije posjetili su brojni posjetitelji, potencijalni poslovni partneri, predstavnici političkog života Hrvatske i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, predvođeni Milanom Vanđurom, direktorom HGK – Županijske komore Virovitica.

(HGK – Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content