ŽUPANIJSKI DERBI Filip Škaro spasio Pitomaču od poraza

Županijski derbi između nogometaša Pitomače i Slatine, odigran u osmom kolu 4.lige Bjelovar Koprivnica Virovitica, pružio je sve što se od derbija traži: neizvjesnost, uzbuđenje, preokrete i mnoštvo golova.

Utakmica je na kraju završila podjelom bodova 3:3, a do samog kraja i svi ostali ishodi su bili u igri. U petnaestoj sekundi gostujući igrač Davor Jozić nespretnim vraćanjem lopte svladao je svog vratara i Pitomača je povela 1:0. Domaći igrači su ubrzo stvorili nekoliko izglednih prilika, ali nisu poentirali. To koriste gosti i s dvije kontre u četiri minute preokreću rezultat: u 38. Matej Kupres izjednačava skor, a u 42. Dominik Hodak dovodi goste u prednost.

IMG 5733 Custom

Na početku drugog dijela utakmice domaći u istom napadu u dva navrata ne uspijevaju ubaciti loptu u gostujuću mrežu, kao da je bila začarana. Kazna stiže vrlo brzo. U gužvi pred domaćim vratarom Hrvojem Zdelarom Matej Potočki ubacuje loptu u mrežu i gosti u 49. minuti vode 3:1.

Šest minuta kasnije najbolji domaći strijelac Filip Škaro prisebnim udarcem smanjuje na 2:3. Domaća momčad ima više od igre ali bez završnice, dugo nije bilo ozbiljnih udaraca na gostujući gol. Sve je išlo ili pokraj ili iznad gola.

IMG 5768 Custom

Gosti odugovlače igru ležeći na travnjaku, što je iritiralo domaće igrače, klupu i navijače. Obje momčadi i navijači u više navrata su negodovali na odluke glavnog suca Marija Vecka i njegovog prvog pomoćnika Eduarda Jakšića, dobacujući im razne doskočice, koje su često bile uvredljive.

Pred sam kraj utakmice Filip Škaro još jednom pokazuje svoju golgetersku umješnost i svojim drugim zgoditkom postavlja konačni rezultat 3:3.

IMG 5810 Custom

– Ono što smo očekivali na gostovanju u Virovitici, dobili smo u Pitomači. Osvojili smo bod, iako smo bili blizu punog plijena. Nisam imao dovoljno široku klupu za očuvanje prednosti. Idemo dalje, nadam se pobjedi iduće subote u susretu s Graničarom na našem terenu – zadovoljan je bio trener Slatine Damir Pemper.

– Na početku utakmice nismo iskoristili nekoliko prilika da dovedemo utakmicu u mirne vode. Gosti su svojom upornošću stekli veliku prednost, koju smo mi na kraju uspjeli anulirati. Moji igrači provode moju viziju na terenu i rezultat će doći – optimističan je bio domaći strateg Goran Bosilkovski.

-Trebala su biti tri boda u našem džepu. Ne smije nam se dogoditi ovakav pad koncentracije, da primimo tri gola na svom terenu. Moramo biti bolji. Vjerujem u pobjedu u idućem kolu u Garešnici – rekao je igrač utakmice Filip Škaro.

Pitomača – Slatina 3:3
Igrač utakmice: Filip Škaro

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”485370″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content