ČAĐAVICA Na 11. sjednici Općinskog vijeća usvojen rebalans proračuna od 10,5 milijuna kuna

- PROMO -

Općinski vijećnici Općine Čađavca danas (četvrtak) su održali posljednju sjednicu Općinskog vijeća za 2018. godinu na kojoj je usvojen rebalans proračuna.

– Danas smo održali 11. sjednicu Općinskog vijeća na kojoj smo usvojili rebalans proračuna Općine Čađavica za 2018. godinu sa svim popratnim točkama koje su se trebale izglasati u ovoj godini, te smo time završili ovu proračunsku godinu. Rebalans i proračunska godina za Općinu Čađavica završila je sa 10,5 milijuna kuna i moram reći da je to rekordni proračun što se tiče naše Općine otkad postoji. Moram naglasiti da je općinski proračun veći i zbog jedne odluke Vlade Republike Hrvatske iz 2016. godine, kad smo kao jedinica lokalne samouprave dobili i porez na dohodak u visini od 60%. To je za nas veliki prihod koji se ostvaruje svaki mjesec i koji nam je omogućio da možemo više stvari planirati i organizirati. Izuzetno me veseli što nema ni jedne ideje koja se rodila, što se tiče djelokruga rada Općine, u svakom mjestu naše općine da nije realizirana, od infrastrukture i socijale, do potpora učenicima, studentima, udrugama, vatrogascima, školi…, kao i izgradnje ambulante koju ćemo sutra otvoriti, a sve je to vezano uz sredstva koja smo mogli izdvojiti iz općinskog proračuna – rekao nam je općinski načelnik Mirko Rončević.

Poslije 11. sjednice Općinskog vijeća pripremljen je prigodni domjenak za vijećnike, djelatnike Općine, djelatnice s projekta ”Zaželi-Općina Čađavica”, predsjednike mjesnih odbora i udruga s područja općine Čađavica te nekoliko izvođača radova koji su prošlu godinu radili na području općine. (www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)[g-gallery gid=”499992″]

Povezane vijesti

Skip to content