Vrhunske slavonske kobasice, prvoklasna kapljica i pobjeda Ivice Bušljete obilježili 10. Kobasijadu u Velikom Rastovcu

U organizaciji DVD-a Veliki Rastovac i pokroviteljstva Općine Crnac, u Velikom Rastovcu je održana 10. Kobasijada koju je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Komisiji koju je predvodio Vladimir Pleša iz Orahovice, bio je prijavljen 31 uzorak, a prvo mjesto i 700 kuna osvojio je Ivica Bušljeta (UHBDDR Duga Međa). Srebro i 500 kuna pripalo je UHBDDR Duga Međa, dok je bronca i 300 kuna otišlo na adresu Željke Golik iz Velikog Rastovca.

Uz župana Igora Androvića, ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja je okupila mnogobrojne posjetitelje iz općina Crnac, Zdenci, grada Orahovice, ali i šire, nazočili su i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, predsjednik Općinskog vijeća Crnac Filip Vidović, kao i načelnik Općine Crnac Mato Damjan i predsjednik DVD Veliki Rastovac Izidor Lončar, koji su i pozdravili nazočne i zaželjeli im dobrodošlicu. U dvorištu vatrogasnog doma u Velikom Rastovcu, nazočni su mogli kušati vrhunske kobasice i slaninu pečenu na štapu, kao i prvorazrednu kapljicu.

U ime pobjednika Ivice Bušljete i drugoplasirane ekipe UHBDDR Duga Međa nagradu je primio član Udruge Damir Krklec. Manifestaciju je zatvorio, u ime generalnog pokrovitelja, načelnik općine Crnac Mato Damjan.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak i V. Grgurić)